Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Katolički svećenik snimljen kako se seksa s više žena, ucjenjivali ga, a on im plaćao župnim novcem

Katoličku crkvu u BiH potresa porno skandal, nakon što su tri osobe uhićene i pritvorene zbog sumnje da su seks-snimkama ucjenjivale katoličkog svećenika iz Modriče, od koga su uspjele izvući oko 950.000 kuna u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnih snimaka.

Kako pišu Novosti.rs, za ucjenu su osumnjičeni Aleksandar Vasiljević i Saška Kovačević iz Doboja i Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljević i Kovačević uhićeni su 16. kolovoza u akciji “Steroid”, koju su proveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP RS i PU Doboj. U nastavku akcije 28. kolovoza uhićen je i Joksimović.

“Njima se na teret stavlja kazneno djelo ucjene, odnosno da su od katoličkog svećenika I. K. naplatili oko 950.000 kuna da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i stupao u seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimke s dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni”, rekao je izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je svećenik mjesecima plaćao osumnjičenima za šutnju novčano, a ponekad i u skupim stvarima. Za isplatu je koristio i župni novac, a najvjerojatnije i donacije vjernika, jer je tražene iznose isplaćivao u sitnim apoenima. Kada više nije mogao podnijeti namete osumnjičenih, odlučio je sve prijaviti policiji.

Zamka za ucjenjivače
“Provedena je detaljna istraga, i Kovačević i Vasiljević su uhvaćeni u zamku. Uhićeni su nakon što su u označenim novčanicama i na unaprijed dogovorenoj lokaciji od svećenika uzeli novac u vrijednosti od oko 57.000 kuna”, pojasnio je izvor iz policije za Novosti.rs.

Za vrijeme istrage ispitano je i saslušano više svjedoka, a u nastavku akcije policija je uhitila i Mila Joksimovića, zbog sumnje da je sudjelovao u ucjeni.

Rješenjem suda u Doboju svima je određen jednomjesečni pritvor, koji je u odnosu na Vasiljevića i Kovačević prošlog tjedna produžen za još dva mjeseca.

Svećenik I. K. koji je bio žrtva ucjene nije htio komentirati slučaj, kao ni činjenicu da je prekršio celibat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ne bih volio da to ide u javnost”, rekao je I. K.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...