KONTAKT
Početna BiH-Svijet Kolovoz mokar i vlažan na većini puteva u BiH

Kolovoz mokar i vlažan na većini puteva u BiH

od redakcija

Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan na većini putnih pravaca u BiH. Dužih zastoja nema, a intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima. U višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Zbog učestalih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Pažnju skrećemo i na moguća oštećenja na kolovozu, a koja su ispunjena vodom, te zbog toga nisu vidljiva. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival „Drill and Chill Festival) do 17. 09. u vremenu od 11:00 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Danas u periodu od 08 do 18 sati, izvode se radovi na dilataciji mosta na uključenju sa magistralnog puta M-17 na autoput A-1, kod naplatnog mjesta Zenica jug. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćat će se sporije, jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se saobraća i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.