KONTAKT
Početna BiH-Svijet Konačno: Sufinansiranje zapošljavanja stručnog kadra u nastavi za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju!

Konačno: Sufinansiranje zapošljavanja stručnog kadra u nastavi za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju!

od redakcija

Diretorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar, direktori kantonalnih službi za zapošljavanje i ministri kantonalnih ministarstava obrazovanja potpisali su Sporazum o finansiranju i realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH koji će biti finansiran iz sredstava Zavoda.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja najmanje 100 osoba odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH, radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim ustanovama osnovnog obrazovanja.

Programom će se obuhvatiti osobe prijavljene na evidencije nezaposlenih koje ispunjavaju uvjete za zaposlenje odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u javnim ustanovama osnovnog obrazovanja. Za jedan dio osoba koje budu obuhvaćene Programom bit će organizirana i stručna obuka koju će, također, finansirati Zavod.

Osim ovog sporazuma, direktorica Zavoda Helena Lončar, direktori kantonalnih službi za zapošljavanje i rektori javnih univerziteta u Federaciji BiH potpisali su Sporazum o realizaciji i finansiranju Programa sufinansiranja zapošljavanja u javnim univerzitetima u Federaciji BiH.

Taj Program će se realizirati s ciljem zapošljavanja najmanje 107 asistenata/viših asistenata/ stručnih saradnika/naučnih istraživača u javnim univerzitetima u Federaciji BiH, radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim visokoškolskim ustanovama.

Programom će se obuhvatiti osobe prijavljene na evidencije nezaposlenih koje ispunjavaju uvjete za zaposlenje u javnim univerzitetima u Federaciji BiH na poslovima asistenata/viših asistenata/stručnih saradnika/naučnih istraživača.

Oba programa će se realizirati u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje, a učešće Zavoda u njihovom finansiranju iznosi oko 1,5 miliona KM.

(RTV Slon)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.