Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Konačno: Sufinansiranje zapošljavanja stručnog kadra u nastavi za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju!

Diretorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar, direktori kantonalnih službi za zapošljavanje i ministri kantonalnih ministarstava obrazovanja potpisali su Sporazum o finansiranju i realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH koji će biti finansiran iz sredstava Zavoda.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja najmanje 100 osoba odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH, radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim ustanovama osnovnog obrazovanja.

Programom će se obuhvatiti osobe prijavljene na evidencije nezaposlenih koje ispunjavaju uvjete za zaposlenje odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u javnim ustanovama osnovnog obrazovanja. Za jedan dio osoba koje budu obuhvaćene Programom bit će organizirana i stručna obuka koju će, također, finansirati Zavod.

Osim ovog sporazuma, direktorica Zavoda Helena Lončar, direktori kantonalnih službi za zapošljavanje i rektori javnih univerziteta u Federaciji BiH potpisali su Sporazum o realizaciji i finansiranju Programa sufinansiranja zapošljavanja u javnim univerzitetima u Federaciji BiH.

Taj Program će se realizirati s ciljem zapošljavanja najmanje 107 asistenata/viših asistenata/ stručnih saradnika/naučnih istraživača u javnim univerzitetima u Federaciji BiH, radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim visokoškolskim ustanovama.

Programom će se obuhvatiti osobe prijavljene na evidencije nezaposlenih koje ispunjavaju uvjete za zaposlenje u javnim univerzitetima u Federaciji BiH na poslovima asistenata/viših asistenata/stručnih saradnika/naučnih istraživača.

Oba programa će se realizirati u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje, a učešće Zavoda u njihovom finansiranju iznosi oko 1,5 miliona KM.

(RTV Slon)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...