Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Magla smanjuje vidljivost na putevima u BiH

Gusta magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Posebno izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve M-17 Konjic-Jablanica i M-5 Lašva-Travnik.

Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Danas i sutra izvode se radovi na asfaltiranju regionalnog puta R-469 Živinice-Međaš. U vremenu od 08 do 16 sati, dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Obustava saobraćaja aktuelna je i na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, gdje je u toku sanacija tunela Kalovita Brda. Saobraćaj se na ovoj dionici odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Sanacioni radovi usporavaju odvijenje saobraćaja na magistralnom putu M-17, kod gradskog mosta u Konjicu, kao i u mjestu Donji Hadžići. Tokom dana, na oba lokaliteta saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...