Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Na graničnim prelazima čekanja i do dva sata

Zbog uviđaja saobraćajne nezgode koja se tokom noći dogodila na dionici magistralnog puta M-14 Bosanska Krupa-Bosanska Otoka (u mjestu Drenova glavica), obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza.

Granični prelazi sa Hrvatskom:

-Doljani na izlazu iz BIH oko 2 sata,
-Gabela polje na izlazu 45 minuta,
-Bijača na izlazu 30 minuta
-Ivanica na izlazu iz BIH 30 minuta, ali na ulazu u HR 1,5 sat,
-Izačić na izlazu iz BIH 45 minuta,
-Bosanski Brod na ulazu u BIH oko 1 sat, na izlazu 30-40 minuta,
-Bosanska Gradiška na ulazu 30-40 minuta,
-Osoje na izlazu iz BIH 30 do 40 minuta.

Granični prelazi sa Crnom Gorom:

-Hum na izalzu iz BIH kilometarske kolone, čekanje više od 2 sata,
-Deleuša na izalzu iz BIH oko 1 sat,
-Zupci na izlazu iz BIH 45 minuta.

Granični prelazi sa Srbijom:

-zadržavanja su do 30 minuta.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.

Danas i sutra održava se brdska auto trka u Cazinu, zbog čega će na dionici M-4.2 Cazin-Srbljani doći do obustave saobraćaja, danas od 09 do 20 sati i sutra (06.08.) od 08 do 20 sati.

Danas se održava i polumaraton na magistralnom putu Kupres-Šuica, pa će u vremenu od 10 do 13 sati biti usporeno saobraćanje na pomenutoj dionici.

Zbog radova na deminiranju terena, u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi do povremenih kratkotrajnih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (kod mjesta Osojnica).

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...