KONTAKT
Početna BiH-Svijet Na više putnih pravaca vas očekuju obustave i čekanja

Na više putnih pravaca vas očekuju obustave i čekanja

od redakcija

Zbog minerskih radova danas od 12 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Polijice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (Ljubogošta-Pale) u toku su radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 i R-470 Živinice-Međaš, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu R-460 Bukva-Srnice danas i sutra od 08 do 18 sati zbog asfaltiranja obustavlja se saobraćaj. Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Bukva-Srebrenik-Ormanica-Gradačac.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-4 Simin Han-Kalesija i M-17 lokalitet Donji Hadžići, kao i regionalni put R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se tokom dana može očekivati sporije saobraćanje.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.