KONTAKT
Početna BiH-Svijet Nema smetnji u odvijanju saobraćaja, pojačan promet prema izletištima

Nema smetnji u odvijanju saobraćaja, pojačan promet prema izletištima

od redakcija

Ovoga jutra nema većih smetnji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Pojačana frekvencija vozila tokom dana, očekuje se na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, na putevima prema moru, a posebno na graničnim prelazima.

Vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze. Izvjesno vrijeme prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme prilagodio na vanjsku temperaturu vazduha. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Danas se održava brdska auto trka u Cazinu, zbog čega će na dionici M-4.2 Cazin-Srbljani u vremenu od 08 do 20 sati, doći do obustave saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na većini graničnih prelaza. Posebno izdvajamo granične prelaze Izačić i Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka duže od 1 sat. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH i na graničnim prelazima: Prisika, Gabela Polje, Ivanica, Bijača, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.