Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Nesmetano saobraćanje u BiH, obustave i gužve u Gornjim Raincima zbog izgradnje trotoara

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca. Posebno frekventno u popodnevnim i večernjim satima bit će na svim prilazima Zenici (zbog održavanja fudbalske utakmice).

Apelujemo na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na autoputu A-1 saobraća se bez zastoja, uz ograničenje brzine iz pravca Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.

Danas će se izvoditi sanacioni radovi u tunelu Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), zbog čega će se saobraćati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo putne pravce: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...