KONTAKT
Početna BiH-Svijet Nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja

Nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja

od redakcija

Ovoga jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i skrećemo pažnju na povećan broj djece na saobraćajnicama, posebno u blizini škola.

U toku su sanacioni radovi u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas počinju i radovi na izgradnji rasvjete petlje Svilaj, na magistralnom putu M-14.1 Odžak-Donji Svilaj. Radovi će se izvoditi od 07 do 18 sati, a vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog minerskih radova danas od 12 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Polijice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-18 Stupari–Kladanj, M-4 Tuzla-Kalesija i R-414 Banja Luka-Turbe.

Vozače podsjećamo da je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.