Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Nudio policajcima 50 KM da ne plati kaznu od 100 KM, pa ga kaznili za podmićivanje

Vozač iz Šipova, inicijala S.P. (1966.), ispitan je jučer u policiji u Jezeru, zbog sumnje da je namjeravao da podmiti policajce.

Tokom kontrole saobraćaja, policija u Jezeru je zaustavila „audi“ kojim je upravljao osumnjičeni, a kojem je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,25 g/kg.

Kada je vozaču saopćeno da ja po Zakonu o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH za navedeni prekršaj predviđeno 100 KM novčane kazne, dva kaznena boda i 30 dana zabrane upravljanja motornim vozilim „B“ kategorije, te da će mu biti uručen prekršajni nalog, S.P. je policijskim službenicima ponudio novčanicu od 50 KM s ciljem izbjegavanja odgovornosti za počinjeni prekršaj.

Nakon što su mu policijski službenici rekli da je nuđenje novca krivično djelo, te da će biti lišen slobode, on je sjeo u vozilo i udaljio se s lica mjesta.

Istog dana u jutarnjim satim S.P. je pronađen i ispitan u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Policijske stanice Jezero.

Protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela davanje mita u pokušaju i sprečavanje službene osobeca u vršenju službene radnje, saopćeno je danas iz Policijske uprave Mrkonjić-Grad.

(FENA)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...