KONTAKT
Početna BiH-Svijet Obustavljen saobraćaj na dionici Sapna-Priboj, usporeno odvijanje saobraćaja zbog radova u Gornjim Raincima

Obustavljen saobraćaj na dionici Sapna-Priboj, usporeno odvijanje saobraćaja zbog radova u Gornjim Raincima

od apjanic

Na putevima u našoj zemlji jutros se saobraća uglavnom nesmetano, uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Danas počinju radovi u mjestu Ovčari, na dionici magistralnog puta M-17 Bradina-Konjic. U vremenu od 07 do 17 sati, na mjestu izvođenja radova, saobraćat će se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog radova na asfaltiranju, danas u vremenu od 08 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Goduš). Za vrijeme obustave saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajamo autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.