Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Obustavljen saobraćaj na dionici Sapna-Priboj, usporeno odvijanje saobraćaja zbog radova u Gornjim Raincima

Na putevima u našoj zemlji jutros se saobraća uglavnom nesmetano, uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Danas počinju radovi u mjestu Ovčari, na dionici magistralnog puta M-17 Bradina-Konjic. U vremenu od 07 do 17 sati, na mjestu izvođenja radova, saobraćat će se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog radova na asfaltiranju, danas u vremenu od 08 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Goduš). Za vrijeme obustave saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajamo autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...