KONTAKT
Početna BiH-Svijet Osigurano 230 hiljada KM za liječenje i rehabilitaciju penzionera

Osigurano 230 hiljada KM za liječenje i rehabilitaciju penzionera

od redakcija

Direktor Federalnog zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja Zijad Krnjić, Mehmedalija Rapa, predsjednik Saveza udruženja penzionera/umirovljenika FBiH te Ivan Kožul, predsjednik Saveza kantonalnih organizacija penzionera potpisali su danas u Sarajevu, a uz prethodno saglasnost Vlade FBiH, sporazum o kriteriju utroška i načinu realizacije dodijeljenih sredstava za liječenje i rehabilitaciju penzionera.

Ukupna sredstva za tu namjenu, u iznosu od 230.000 KM, odobrena su i osigurana finansijskim planom Federalnog zavoda PIO za 2017. godinu.

Sporazumom je definirano da će spomenuta udruženja penzionera vršiti odabir medicinskih ustanova u kojima će se vršiti liječenje i rehabilitacija, utvrditi kriterije po kojima će penzioneri biti upućivani na liječenje, a po dostavljenim dokazima o izvršenju usluge, Federalni zavod će udruženjima prebacivati sredstva, kojima će plaćati navedene račune.

Očekuje se, a temeljeno na dosadašnjim iskustvima, da će udruženja, zahvaljujući odobrenim sredstvima Federalnog zavoda, na liječenje i rehabilitaciju do kraja godine uputiti oko 600 penzionera, navodi se u saopćenju Federalnog zavoda PIO/MIO.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.