Društvene mreže

Unesite traženi pojam

BiH-Svijet

Ovo je luksuzna vila Vlade RS-a na Jahorini koja je koštala više od milion KM

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini nalazili se veliki broj luksuznih vila, a među njima je i objekat u vlasništvu Vlade Republike Srpske. Za razliku od ostalih, ovu vilu čuva policija i koriste je funkcioneri bh. entiteta RS.

Vila se nalazi na atraktivnoj lokaciji nedaleko od polazne stanice gondole “Poljice”, a uprkos tome što se nalazi na veoma prometnom dijelu Jahorine, za potrebe privatnosti i sigurnosti opasana je visokim zidom.

Vilu krasi i panoramski pogled s terasa koje imaju staklene ograde, dvorište i garaže, a prema ranijim informacijama, unutrašnjost objekta se posebno ističe luksuznim dnevnim boravkom s kaminom.

Opremanje vile i radovi na interijeru završeni su krajem 2019. godine, a na osnovu fotografija se može zaključiti da se nije štedjelo.

Prema nezvaničnim informacijama, izgradnja i opremanje vile su koštali više od milion maraka. Taj novac potiče od klirinškog duga koji je prije nekoliko godina Rusija uplatila Bosni i Hercegovini.

Ova nabavka nije bila planirana, urađena je po hitnom postupku i bez objave javnog tendera za nabavku radova.

Inače Vlada RS-a posljednjih godina ulaže znatna finansijska sredstva u razvoj OC Jahorina, a to im se vraća kroz sve veći broj turista koji redovno biraju ovu planinu. Veliki broj kvalitetnih skijaških staza, moderna infrastruktura, bogat sadržaj, brojni apartmani, hoteli i ugostiteljski objekti privlače goste iz BiH, ali i cijelog regiona i Evrope.

Oglašavanje. Nastavite sa čitanjem ispod reklame.

Pogledajte još

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

Izdvojeno

Jovan Todić iz Osmaka navodno uposlenik firme “Zvornik putevi”, ovih dana je putem svog facebook profila u više navrata veličao četništvo i svojim komentarima...

Izdvojeno

Dvadesettrogodišnji Edis Kajnović smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u kalesijskom naselju Miljanovci. Do nesreće je došlo kada je K.E....