KONTAKT
Početna BiH-Svijet Ovo jutro dobra prohodnost puteva

Ovo jutro dobra prohodnost puteva

od redakcija

Prohodnost puteva u BIH jutros je dobra i saobraća se bez vanrednih ograničenja. Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još ponegdje pada u Bosni, apaleujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. U većem dijelu Hercegovine vozi se po pretežno suhom kolovozu.

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kraća.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.