KONTAKT
Početna BiH-Svijet Ovo pitaju djecu u školama RS: “Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992”?

Ovo pitaju djecu u školama RS: “Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992”?

od redakcija
Polaganje testova u osnovnim školama u manjem bh.entitetu potpuno je u službi ratne politike koju je, nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, u potpunosti nastavilo rukovodstvo SDS-a ali još žešće i stranka SNSD Milorada Dodika koji već dugo vlada ovim dijelom naše države.
Pitanja za djecu u osnovnim školama u bosanskohercegovačkom entitetu “RS”, imaju sasvim sigurno ratnohuškački karakter, ali i karakter potpunog negiranja historije koju priznaje cijeli svijet osim, očito, vlasti Milorada Dodika.
“Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992.godine” pitanje je koje nosi najviše bodova na testiranju osnovaca u ovom bh.entitetu. Pored ovog pitanja djeca se pitaju za naziv “prve srpske države na teritoriji Sarajevskog polja”, te se od njih traži da napišu “ime nekog od junaka iz njihovog kraja”.
Bez ikakve sumnje, stvarni, historijski istiniti i tačni odgovori prilikom ovakvog testiranja, doveli bi do negativnih ocjena ili, čak, do zabrane školovanja u ovom bh.entitetu u kojem svaka škola ima svoju krsnu slavu što je dovelo do potpune pravoslavizacije ovog dijela Bosne i Hercegovine.
Također, u pitanjima u vezi orijentacije i snalaženja u prirodi, kao ponuđeni odgovori nude se. šuma, godoci i crkva dok, u svim testovima se nigdje ne spominje Bosna i Hercegovina već samo “Republika Srpska” i Srbija na šta se očito mora sistemski reagovati jer to vodi dubokom cijepanju dijela naše države i njegovom priključenju Srbiji.
Izvor: BNN.BA

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.