Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Pojačan promet vozila ovo jutro

U većem dijelu BiH promet vozila jutros je povremeno pojačan, a uvjeti za vožnju relativno povoljni. I pored toga, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu M-5 Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), zbog izvođenja neophodnih radova, u vremenu od 09 do 17 sati, vozila saobraćaju naizmjenično- jednom trakom.

Na regionalnom putu R-469 Živinice-Međaš (u mjestu Dubrave Gornje) danas će se od 08 do 10 sati izvoditi radovi na asfaltiranju, zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

I na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Zbog vjerskog praznika Kurban Bajrama, večeras od ponoći do 03. 09. do 24 sata, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...