KONTAKT
Početna BiH-Svijet Povoljni uslovi za vožnju, nema vanrednih ograničenja

Povoljni uslovi za vožnju, nema vanrednih ograničenja

od redakcija

Uz povoljne vremenske uslove, jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Savjetujemo da se prije polaska na put informišete o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duža zadržavanja.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Do 13:30 sati, zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnom prelazu Doljani, pa vozače savjetujemo da koriste druge granične prelaze (Bijača, Gabela polje, Crveni Grm, Orahovlje, Trebimlja/Čepikuće). Na većini graničnih prelaza zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.