Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Saobraća se bez vanrednih ograničenja, pojačan saobraćaj ka jugu države

Prema prikupljenim podacima, ovoga jutra se u većem dijelu BIH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto frekventniji saobraćaj je na jugu naše zemlje, prema graničnim prelazima. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise.

U cilju nesmetanog održavanja brdskog auto-slaloma “Nagrada Trebinja 2017”, danas (19.08.) na dijelu regionalnog puta R-429 Trebinje-GP Zupci (dionica Aleksina Međa-Tuli, u dužini od 1.100 metara) doći će do privremenih obustava saobraćaja i to: od 10 do 11:15, od 11:45 do 13 i od 13:15 do 14 sati. Za vrijeme obustava, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Trebinje-GP Klobuk-Vilusi-Morinj-Herceg Novi. S obzirom da je turistička sezona u punom jeku i da se radi o veoma frekventnom putnom pravcu, pozivamo sve koji planiraju putovati navedenom dionicom, da putovanje planiraju u skladu sa najavljenim privremenim obustavama saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...