Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Saobraća se nesmetano na putevima u BiH

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Tokom noći je, ponegdje u Bosni, padala kiša, pa su kolovozi mjestimično vlažni. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-5 Gromiljak-Blažuj.

Svakodnevno, od 05:30 do 13:30 sati izvode se deminerski radovi na dionici M-6 Stolac-Ljubinje, zbog čega dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Danas će, zbog izvođenja minerskih radova, u vremenu od 12 do 16 sati, dolaziti do kraćih obustava saobraćaja (do 5 minuta) na dionici M-4 Doboj-Tuzla (na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela).

Za sada je pojačana frekvencija vozila jedino na graničnom prelazu Doljani (izlaz iz BIH), dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja kraća.

Tokom dana očekujemo pojačan intezitet vozila, pa vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na putevima, kao i graničnim prelazima.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...