KONTAKT
Početna BiH-Svijet Saobraća se nesmetano uz povoljne uslove za vožnju

Saobraća se nesmetano uz povoljne uslove za vožnju

od redakcija

Na većini puteva u BiH jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. Zbog visokih dnevnih temperatura, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje (od 05:30 do 13:30 sati) dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Radovi na deminiranju izvode se danas od 08 do 16 sati i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, kod mjesta Donja Vratnica, gdje se također mogu očekivati povremene polusatne obustave.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.