KONTAKT
Početna BiH-Svijet Saobraća se nesmetano uz umjerenu frekvenciju vozila

Saobraća se nesmetano uz umjerenu frekvenciju vozila

od redakcija

Jutros se u našoj zemlji saobraća nesmetano, uz umjerenu frekvenciju vozila. Kolovoz je zbog kiše mokar u sjevernim i zapadnim krajevima, a budući da su padavine tokom dana moguće i u ostalim područjima, vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se prema lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.