KONTAKT
Početna BiH-Svijet Saobraća se po mokrom kolovozu, smanjena frekvencija vozila

Saobraća se po mokrom kolovozu, smanjena frekvencija vozila

od redakcija

Jutros se na putevima u BiH saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na dionicama u višim predjelima, kao i uz riječne tokove. Zbog novih padavina, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Za danas su najavljeni radovi na asfaltiranju kolovoza na dijelu regionalne ceste R-445 Lašva-Zenica. Na navedenoj dionici u periodu od 08 do 12 sati, na snazi je obustava saobraćaja.

Na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog vjerskog praznika Kurban Bajrama, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.