KONTAKT
Početna BiH-Svijet Saobraća se po suhom kolovozu, nema zastoja ovoga jutra

Saobraća se po suhom kolovozu, nema zastoja ovoga jutra

od redakcija

Jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno suhom kolovozu. Duži zastoji nisu zabilježeni, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, umjerenog je intenziteta. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival „Drill and Chill Festival) do 17. 09. u vremenu od 11:00 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-461 Srebrenik-Donja Orahovica i R-414 Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.