KONTAKT
Početna BiH-Svijet Saobraća se uz povoljne vremenske uslove

Saobraća se uz povoljne vremenske uslove

od apjanic

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća uz povoljne vremenske uslove. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta na većini putnih pravaca. Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje se u jutarnjim satima saobraća pojačanim intenzitetom. Vozače upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju. Bez obzira na povoljne uslove, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

Zbog radova na brojilu prometa kod tunela Salakovac na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, danas u toku dana, dolazit će do sporijeg odvijanja saobraćaja i naizmjeničnog propuštanja vozila. Na istoj dionici, u mjestu Donja Jablanica, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije odvijanje saobraćaja moguće je i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-5 Tranzit kroz Sarajevo, M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.