KONTAKT
Početna BiH-Svijet Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja, gužve primjetne na ulazima u gradove

Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja, gužve primjetne na ulazima u gradove

od redakcija

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja. Frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima, pa na takvim dionicama pozivamo na pojačan oprez. Vozače svakako savjetujemo da izbjegavaju rizična preticanja i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi izmjenjen je režim saobraćanja i postavljena privremena signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Izdvajamo dionicu regionalnog puta R-469 Banovići-Živinice, gdje zbog radova na asfaltiranju u Banovićima, u vremenu od 07 do 20 sati, dolazi do potpune obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci, a predviđeno je da radovi traju do 01.09.2017.

U tunelu Skela na magistralnom putu M-5 Jajce-Donji Vakuf, zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova u vremenu od 09 do 17 sati, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.