Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Saobraćaj umjerenog intenziteta ovoga jutra

Uslovi za vožnju ovoga jutra su povoljni, a frekvencija vozila na većini dionica je umjerenog intenziteta. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje, u vremenu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, zbog radova na deminiranju terena.

Za danas je najavljen početak deminerskih radova i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, na lokalitetu Donja Vratnica. U vremenu od 08:00 do 16:00 sati, dolazit će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan promet vozila tokom dana očekujemo na graničnim prelazima, posebno na jugu i sjeveru zemlje. Vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju na prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na mostu na Uni, danas od 09 do 13 sati, doći će do obustave saobraćaja na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...