KONTAKT
Početna BiH-Svijet Saobraćaj umjerenog intenziteta ovoga jutra

Saobraćaj umjerenog intenziteta ovoga jutra

od redakcija

Uslovi za vožnju ovoga jutra su povoljni, a frekvencija vozila na većini dionica je umjerenog intenziteta. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje, u vremenu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, zbog radova na deminiranju terena.

Za danas je najavljen početak deminerskih radova i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, na lokalitetu Donja Vratnica. U vremenu od 08:00 do 16:00 sati, dolazit će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan promet vozila tokom dana očekujemo na graničnim prelazima, posebno na jugu i sjeveru zemlje. Vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju na prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na mostu na Uni, danas od 09 do 13 sati, doći će do obustave saobraćaja na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.