KONTAKT
Početna BiH-Svijet Senad Šepić i Fuad Kasumović sutra osnivaju novu stranku – Nezavisni blok

Senad Šepić i Fuad Kasumović sutra osnivaju novu stranku – Nezavisni blok

od apjanic
Osnivačka skupština bit će održana u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Plan je da se prezentuju budući pravci djelovanja stranke, ali i najuže rukovodstvo.

U julu je održana i sjednica Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke, koja se sutra biti ozvaničena. Naglašeno je da će 90 posto kadra nove stranke čini mladi ljudi.

Ipak, članovi Nezavisnog bloka pored inicijatora Šepića bit će Fuad Kasumović, Sadik Ahmetović, također bivši član SDA, kao i Salko Sokolović.

“Politika se mora vratiti narodu jer je danas ukradena od njega. Želimo praviti nove mostove i ujediniti sve kako bismo pokrenuli i promijenili BiH. Želimo na izborima sljedeće godine ponuditi nova lica koja će donijeti promjene”, naglasio je Šepić na sjednici Inicijativnog odbora.

Tako će građani BiH u mnoštvu političkih opcija dobiti priliku za još jednu, Nezavisni blok.

Također, krajem septembra trebala bi biti održana i osnivačka skupština Prve nezavisne stranke, koju osnivaju nezavisni načelnici na čelu s načelnikom Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić piše Klix.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.