KONTAKT
Početna BiH-Svijet Slab do umjeren promet vozila u BiH

Slab do umjeren promet vozila u BiH

od redakcija

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Slabije magle ima mjestimično na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u pojedinim dijelovima naše zemlje, vožnju treba prilagoditi trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, počeli su radovi na izgradnji rasvjete petlje Svilaj, tako da se od 07 do 18 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalni put R-414 Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Počela je nova školska godina, tako da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.