Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Slab do umjeren promet vozila u BiH

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Slabije magle ima mjestimično na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u pojedinim dijelovima naše zemlje, vožnju treba prilagoditi trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, počeli su radovi na izgradnji rasvjete petlje Svilaj, tako da se od 07 do 18 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalni put R-414 Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Počela je nova školska godina, tako da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...