KONTAKT
Početna BiH-Svijet Slabiji promet vozila ovoga jutra, zadržavanja na granici do 30 minuta

Slabiji promet vozila ovoga jutra, zadržavanja na granici do 30 minuta

od redakcija

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 10 do 13:30 sati, saobraćaj će se odvijati usporeno na magistralnom putu M-18 Tuzla-Slavinovići-Simin Han-Požarnica-Seljublje-prijevoj Banj Brdo-gr.entiteta. Vozače molimo da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog održavanja manifestacije „Sv.Ivo“ u Podmilačju danas od 06 do 16 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U pomenutom terminu alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnom putu na području Živinica (M-18).

Pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Povremeno je pojačan promet vozila in a ostalim prelazima ali zadržavanja su do 30 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama, do ponedjeljka 26.06. do 24 sata zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.