KONTAKT
Početna BiH-Svijet Šta ovo treba da znači: Srbija svoje rezerviste pozvala na obuku

Šta ovo treba da znači: Srbija svoje rezerviste pozvala na obuku

od redakcija

Jednodnevne i višednevne obuke – treninge pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite provodiće Sektor za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije,a novdi se u obavijesti

“Centri Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu vrše pozivanje vojnih obveznika radi regulisanja pitanja vezanih za ratni raspored u jedinicama civilne zaštite i pozivanje pripadnika jedinica civilne zaštite na jednodnevne i višednevne obuke – treninge civilne zaštite, na osnovu zahteva Odeljenja za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

U saopćenju je dalje navedeno da će “jednodnevne i višednevne obuke – treninge pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite provoditi Sektor za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije.

“Vojni obveznici se pozivaju na navedene aktivnosti za potrebe funkcionisanja civilne zaštite kako bi se pravovremeno pripremili za sprovođenje mera civilne zaštite u miru, vanrednom i ratnom stanju”, navedeno je na web stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Prema istom saopćenju, planirano je da se pozivanjem lica po sledećem rasporedu: – Centar Ministarstva odbrane u Čačku od 18 03.2022. godine, Centar Ministarstva odbrane Subotica 09., 10. i 14. 03.2022. godine, Centar Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica 16, 17, 21, 22, 23, 24 i 29.03.2022. godine i Centar MO Novi Sad 30 i 31.03.2022. godine, javlja Istraga.ba.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.