Nasuo pogrešno gorivo pa ga krenuo usisavati, žena u bolnici

Svima se može dogoditi da u žurbi naspu pogrešno gorivo, ali samo jedan je došao na ideju da ga izvadi na neobičan način.

Ulijevanje pogrešnog goriva najčešće za sobom donosi brojne probleme, a opseg popravka zavisi o tome kada ste uočili da ste natočili pogrešno gorivo i jeste li ulili dizel umjesto benzina ili obrnuto. Najbolje što vam se može dogoditi je izgubljeno vrijeme, gubitak natočenog goriva i trošak intervencije.

Jedan Nijemac je napravio upravo navedeno, ali je odmah odlučio “ispraviti stvar” u ličnom aranžmanu i na licu mjesta. Nakon što je natočio dizelsko gorivo umjesto benzina odlučio ga je odmah izvući vani. Jedini način na koji je to odmah mogao učiniti bila je upotreba usisavača. Tako je barem pomislio neimenovani vlasnik automobila kad je posegao za klasičnim usisavačem za čišćenje interijera automobila.

Usisavanje nije dugo trajalo jer je odmah po povlačenju zapaljivih benzinskih para usisavač na benzinskoj pumpi eksplodirao. Došlo je do eksplozije u kojoj je povrijeđena jedna žena.

Prema policijskom izvještaju, muškarac je uvidjevši da je utočio pogrešno gorivo odgurao vozilo do usisavača na kovanice, stavio crijevo u rezervoar i uključio usisavač. U eksploziji je povrijeđeno jedna od dvije putnice.

Neimenovani vlasnik automobila je tada navodno odveo ženu u bolnicu, ali se nikad nije vratio. Kako se svima izgubio trag, policija u Bohumu je objavila potragu za tri osobe. Prema dostupnim podacima policije, bijeli Mercedes je imao registarske tablice grada Gutersloha.

(Index.hr)

Najnovije

VIDEO: Upoznajte najstarijeg stanovnika Bulatovaca

https://www.youtube.com/watch?v=FTNV61Cp6RA

Počela edukacija o prezentaciji WIEBERR proizvoda u Sarajevu

Četverodnevna edukacija o prezentaciji WIEBERR proizvoda počela je danas u Sarajevu. Na edukaciji su se okupili distributeri i zastupnici WIEBERR-a iz Bosne...

BiH na “crvenoj listi” Europske unije

Savjet EU danas je uklonio i BiH sa liste epidemiološki bezbjednih zemlja za putovanja u EU čime se cijeli zapadni Balkan ponovo...

Vlada TK pruža podršku Festivalu sevdalinke i aktivnostima očuvanja tog kulturnog naslijeđa

Organizacija 13. po redu Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim” bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića i...

Petev saopštio spisak za utakmice protiv Kazahstana i Ukrajine

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev saopštio je danas spisak igrača koje će se naći u timu za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija...