KONTAKT
Početna BiH-Svijet U Foči uhapšen Milomir Davidović Liči, osumnjičen za ratni zločin i silovanje

U Foči uhapšen Milomir Davidović Liči, osumnjičen za ratni zločin i silovanje

od redakcija

Milomir Davidović Liči, rođen 1955. godine u Foči, uhapšen je u svom rodnom mjestu zbog više krivičnih djela, nakon što su ga locirali policijski djelatnici SIPA-e. Uz ostalo je osumnjičen i za silovanje.

Akcija je izvedena u Foči po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičen je da je kao pripadnik VRS, u ljeto 1992. godine, na području Foče, počinio ratni zločin, silovanje i seksualno zlostavljanje žrtava bošnjačke nacionalnosti sa područja Foče, te se sumnjiči da je počinio kazneno djelo zločina protiv čovječnosti.

“Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenom, odnosno predlaganju mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom”, saopćio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Saopćeno je da Tužilaštvo BiH radi na većem broju istraga i predmeta, koji se odnose na ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja u ratu, u svim krajevima BiH.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.