KONTAKT
Početna BiH-Svijet U većem dijelu BiH saobraća se nesmetano

U većem dijelu BiH saobraća se nesmetano

od redakcija

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (u mjestu Osojnica) izvode se deminerski radovi, zbog čega su u terminu od 08 do 16 sati moguće povremene kraće obustave saobraćaje.

Za danas su najavljeni sanacioni radovi na dionici regionalnog puta R-459 Tuzla-Šibošnica (na dijelu od Jarića do Lovačkog doma), zbog čega će saobraćaj u vremenu od 08 do 19 sati biti potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravci.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za saada, kratkotrajna.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.