Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Uprava za indirektno oporezivanje BiH nabavlja džempere u vrijednosti od skoro 80.000 KM

Stara narodna poslovica kaže “zimi nigdje bez kore hljeba, ljeti bez kaputa”, s tim što je na primjeru Uprave za indirektno oporezivanje BiH kaput zamijenjen džemperima.

Iako ovog ljeta širom BiH temperature dostižu 40 stepeni celzija i iako su bilo kakve prognoze meteorologa za nastupajuću zimu krajnje preuranjene, u UIOBiH su vjerovatno pošli od pretpostavke da će ona biti duga i hladna pa su riješili da se opskrbe dovoljnim količinama džempera za svoje službenike i službenice.

Prema detaljima tendera raspisanog 14. jula, a okončanog 3. augusta ove godine, uprava će nabaviti džempere u vrijednosti od skoro 80.000 maraka.

Preciznije, za nabavku ovog dijela uniforme za svoje ženske i muške uposlenike uprava je izdvojila 66.666 KM plus PDV.

U tenderu je, po običaju većine javnih institucija u BiH, precizirano da se ne zahtijeva garancija za ponudu, niti da ugovor mora biti podijeljen na lotove.

U tenderu nije precizirano da li uprava preferira posebnu vrstu materijala, odnosno da li je nužno da džemperi budu od čiste runske vune ili je dozvoljena i sintetika.

Kakogod, nema sumnje da će građani BiH s nestrpljenjem iščekivati ishod tendera i odabir ponuđača koji će brinuti da službenici/službenice UIO ne zebu u ledenim bosanskohercegovačkim noćima, a da uz to i lijepo izgledaju.

(Klix)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...