KONTAKT
Početna BiH-Svijet Uprava za indirektno oporezivanje BiH nabavlja džempere u vrijednosti od skoro 80.000 KM

Uprava za indirektno oporezivanje BiH nabavlja džempere u vrijednosti od skoro 80.000 KM

od redakcija

Stara narodna poslovica kaže “zimi nigdje bez kore hljeba, ljeti bez kaputa”, s tim što je na primjeru Uprave za indirektno oporezivanje BiH kaput zamijenjen džemperima.

Iako ovog ljeta širom BiH temperature dostižu 40 stepeni celzija i iako su bilo kakve prognoze meteorologa za nastupajuću zimu krajnje preuranjene, u UIOBiH su vjerovatno pošli od pretpostavke da će ona biti duga i hladna pa su riješili da se opskrbe dovoljnim količinama džempera za svoje službenike i službenice.

Prema detaljima tendera raspisanog 14. jula, a okončanog 3. augusta ove godine, uprava će nabaviti džempere u vrijednosti od skoro 80.000 maraka.

Preciznije, za nabavku ovog dijela uniforme za svoje ženske i muške uposlenike uprava je izdvojila 66.666 KM plus PDV.

U tenderu je, po običaju većine javnih institucija u BiH, precizirano da se ne zahtijeva garancija za ponudu, niti da ugovor mora biti podijeljen na lotove.

U tenderu nije precizirano da li uprava preferira posebnu vrstu materijala, odnosno da li je nužno da džemperi budu od čiste runske vune ili je dozvoljena i sintetika.

Kakogod, nema sumnje da će građani BiH s nestrpljenjem iščekivati ishod tendera i odabir ponuđača koji će brinuti da službenici/službenice UIO ne zebu u ledenim bosanskohercegovačkim noćima, a da uz to i lijepo izgledaju.

(Klix)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.