KONTAKT
Početna BiH-Svijet Vijeće ministara BIH: Povećan grant za povratnike

Vijeće ministara BIH: Povećan grant za povratnike

od apjanic

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog amandmana na Sporazum o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine u vezi sa Regionalnim stambenim programom i u vezi sa drugim potprojektom u okviru Programa stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini.

Praktično se zbog povećanja broja korisnika za jedan milion eura povećava vrijednost odobrenog granta, koji sada iznosi oko 13,6 miliona eura, te se produžava provođenje ovog sporazuma do februara 2018. godine.

Sredstva granta namijenjena su finansiranju potprojekta u okviru državnog projekta stambenog zbrinjavanja pod nazivom ,,Osiguranje stambenih rješenja za 780 domaćinstava za povratak, reintegraciju i lokalnu integraciju“.

Bosna i Hercegovina je zajedno sa zemljama u regiji ranije potpisala Okvirni sporazum sa Razvojnom bankom Vijeća Evrope u cilju rješavanja stambenog pitanja za 5.400 domaćinstava i oko 14.000 ljudi u ukupnoj vrijednosti većoj od 101 milion eura.

Prijedlog amandmana sa Osnovama za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.