KONTAKT
Početna BiH-Svijet Vozi se po vlažnom kolovozu, mogući odroni kamenja i zemlje na put

Vozi se po vlažnom kolovozu, mogući odroni kamenja i zemlje na put

od redakcija

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog novih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, od danas (26.07.) pa do 29.07. od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Počeli su radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic. U vremenu od 07 do 17 sati, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Radovi na osvjetljavanju dijela petlje Blatuša kod Zenice izvode se danas od 08:30 do 19 sati, zbog čega će vozila na ovoj petlji (na mostu) saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.