KONTAKT
Početna BiH-Svijet Vozite oprezno, pravite češće pauze

Vozite oprezno, pravite češće pauze

od redakcija

Danas će se nastaviti maraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ u okviru kojeg su 285 biciklista i 28 maratonaca krenuli jučer iz Bihaća ka Srebrenici. Današnja etapa kreće iz Jajca do Sarajeva. Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a mi molimo sve učesnike u saobraćaju da uspore u trenutku prolaska kolone.

Na graničnom prelazu Izačić na izlazu iz BIH čeka se sat vremena. Na graničnim prelazima Ivanica i Zupci na izlazu iz BIH čeka se 45 minuta. I danas na većini graničnih prelaza na jugu zemlje očekujemo pojačan intezitet vozila, pa vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju, kako bi izbjegli duga čekanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite pauze svakih 100-120 km. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, 10. i 11. 07. u BIH na snazi će biti zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije. Dodatno, u utorak 11.07 na snazi će biti i zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti preko 3,5 t na svim putevima koji, iz pravca Tuzle, Zvornika i Sarajeva, vode prema Srebrenici.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.