KONTAKT
Početna BiH-Svijet Vožnju prilagodite uslovima na putu

Vožnju prilagodite uslovima na putu

od redakcija

Na većini puteva u BiH ovoga jutra upozoravamo na mokar i klizav kolovoz, kao i na učestale odrone. Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R-469 i R-470 Živinice-Međaš, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, zatim magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići i Drivuša, kao i regionalni put R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (Ljubogošta-Pale) u toku su radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se u narednih mjesec dana može očekivati sporije saobraćanje.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.