KONTAKT
Početna BiH-Svijet Vremenska prognoza kakvu niste gledali: Polugoli Nikola Špirić sakuplja krompir

Vremenska prognoza kakvu niste gledali: Polugoli Nikola Špirić sakuplja krompir

od redakcija

Špirićeve fotografije na kojima se vidi kako sakuplja povađeni krompir završile su u vremenskoj prognozi RTRS-a, tako da su ga golog do pojasa mogli vidjeti svi koji prate program Javnog servisa Republike Srpske.

Zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i visoki funkcioner ove stranke Nikola Špirić odlučio je širu javnost obavijestiti o uspješnoj berbi krompira na svom imanju u selu Brda kod Drvara. Učinio je to u vremenskoj prognozi RTRS-a.

– Jučerašnje fotografije stižu sa imanja profesora Nikole Špirića koje se nalazi nadomak Drvara. Da vremenske prilike koje su pogodile ovo ljeto naš region nisu utjecale na uspješnu berbu poljoprivrednih kultura, u ovom slučaju krompira, pokazuju fotografije koje upravo gledamo – rekla je u komentaru voditeljica vremenske prognoze.

Valja podsjetiti da je Nikola Špirić u vrijeme dok je obavljao funkciju ministra finansija i trezora BiH, od 2010. do 2013. odobrio značajne sume novca iz budžetskih rezervi za “pomoć” svojim komšijama i rođacima u okolini Drvara. Nije teško pretpostaviti da je dobar dio tog novca otišao i na obnavljanje Špirićeve kuće i uređenje imanja, o čemu je pisao CIN.

Uspješnom berbom krompira nedavno se pohvalio predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, koji je dobar dio uroda sa svog imanja donirao u humanitarne svrhe. Da li će slično postupiti i Špirić, kojem je Lukašenko u ovoj priči bio inspiracija, vidjet ćemo.

(Faktor.ba)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.