KONTAKT
Početna BiH-Svijet Zbog visokih temperatura izbjegavajte dužu vožnju

Zbog visokih temperatura izbjegavajte dužu vožnju

od redakcija

S obzirom da meteorolozi i za danas najavljuju visoke dnevne temperature, vozačima preporučujemo izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje, savjetujemo češće pauze.

Za danas su najavljeni radovi na redovnom održavanju tunela Kupreška vrata na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres, zbog čega će se od 10 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Dani vikenda su pred nama, tako da tokom dana očekujemo pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prelaza.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.