Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Zbraja se materijalna šteta nakon zemljotresa u Hercegovini

U razornom zemljotresu magnitude 6.1 po Richteru koji je sinoć zadesio BiH smrtno je stradala jedna osoba, a nekoliko osoba je zadobilo lakše povrede, potvrdio je Feni Pero Pavlović, glasnogovornik Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Prilikom potresa nastala je materijalna šteta na ruševnim objektima te odroni na putnim pravcima Stolac – Mostar, Stolac – Neum, Stolac – Ljubinje i Stolac – Berkovići.

Tokom noći uposlenici Komunalnog Stolac i DVD Stolac su raščišćavali puteve po gradu nakon pada žbuke i kamenja sa ruševnih zgrada.

Na području Čapljine na više objekata je nastala materijalna šteta, kao i na više parkiranih vozila, zbog pada crijepa, a medicinsku pomoć u Domu zdravlja Čapljina zatražile su četiri osobe s lakšim ozljedama.

Na području Mostara u Titovoj ulici došlo je do manjeg urušavanja cigle i građevinskog materijala s krova objekta na put.

Pavlović je naglasio kako je još uvijek prerano govoriti o tačnim iznosima pričinjenih šteta.

– Još uvijek je prerano govoriti o iznosima pričinjenih šteta jer je sada potrebno da na lice mjesta izađu povjerenstva iz jedinica lokalne samouprave. Oni će to učiniti tijekom dana i u narednim danima napraviti jedno cjelovito izvješće o iznosima šteta u svakoj od jedinaca lokalne samouprave koje su stradale u potresu – kazao je Feni Pavlović.

(FENA)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...