Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Zločin kod Zvornika: Sjekirom ubila supruga, pa prijavila njegov nestanak

Pedesetpetogodišnja Milka Katanović iz Zvornika uhapšena je zbog sumnje da je u nedjelju ubila svog supruga V. K. (59), a potom zvorničkoj policiji prijavila njegov nestanak.

Službenici Sektora Kriminalističke policije uhapsili su M. K. zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo – potvrdio je za Faktor Miljan Bobar, glasnogovornik Policijske uprave Zvornik.

Kako nezvanično saznajemo, Katanović je u ponedjeljak prijavila nestanak svog supruga. Ona je policiji ispričala kako je V. K. dan ranije, oko osam sati ujutro, izašao iz kuće u kojoj stanuju u Zvorniku i otišao u nepoznatom pravcu.

Policija je, postupajući po prijavi, raspisala potragu za suprugom. Međutim, radom na terenu i operativnim saznanjima policajci su došli do informacija koje su ih navele na sumnju da se tu uopće ne radi o nestanku, već da je u pitanju lažna prijava.

Daljnjom istagom utvrđeno je da je Katanović počinila krivično djelo teško ubistvo. Ona je, kako saznajemo, policajcima priznala da je ubila svog supruga sjekirom, a potom ga zakopala nedaleko od njihove porodične kuće, gdje je tijelo V. K. i pronađeno.

Katanović će nakon ispitivanja u policijskim prostorijama tokom dana biti predata u nadležnost bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, a postupajući tužilac je naredio sprovođenje istrage u ovom slučaju.

(RTV GLAS DRINE/FAKTOR)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...