KONTAKT
Početna Izdvojeno 300.000 KM za unaprjeđenje turističke infrastrukture u Tuzlanskom kantonu

300.000 KM za unaprjeđenje turističke infrastrukture u Tuzlanskom kantonu

od redakcija

Vlada TK utvrdila je i uslove, kriterije i postupak raspodjele sredstava za sufinansiranje razvoja i unaprjeđenje javne turističke infrastrukture na području Tuzlanskog kantona.

U skladu sa strateškim ciljevima i prioritetima naznačenim u Strategiji razvoja Tuzlanskog kantona za period 2021-2027. godina, za kapitalne transfere neprofitnim organizacijama, ove godine u Budžetu Tuzlanskog kantona je planirano 300.000,00 KM. Navedena sredstva namijenjena su za ulaganje u unapređenje javne turističke infrastrukture te aktivnosti povezane s ekološki odgovornim razvojem turizma.

Pod projektima javne turističke infrastrukture podrazumijevaju se sportsko-turistička infrastruktura, turistički parkovi i izletišta, vidikovci i odmorišta, turističke rute i putevi, infrastruktura za razvoj kulturnog turizma, infrastruktura za razvoj vjerskog turizma, planinarska infrastruktura, lovna i ribolovna infrastruktura, infrastruktura za razvoj turizma u zaštićenim područjima, info-ploče i turistička signalizacija, centri za posjetitelje i ostala javna turističku infrastruktura, a provode se na područjima i dobrima koja su u javnom vlasništvu.

Bespovratna sredstva za sufinansiranje projekata se mogu odobriti lokalnim turističkim zajednicama, neprofitnim organizacijama i udruženjima za projekte koji će se realizovati isključivo na području Tuzlanskog kantona, a uslov je i da za svaki predloženi projekat podnosilac prijave mora obezbijediti novčano sufinansiranje u iznosu od najmanje 30% od ukupnog iznosa predložene investicije/intervencije, precizirano je Odlukom.

Odobrena sredstva za pojedinačni projekat kretat će se od 8.000 KM do maksimalno 30.000 KM.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.