KONTAKT
Početna Izdvojeno Adriatic camp dao rezultate, košarkašice iz Kalesije i Banovića potpisale za Fenerbahce

Adriatic camp dao rezultate, košarkašice iz Kalesije i Banovića potpisale za Fenerbahce

od redakcija

Kalesijac Asim Paščanović Pars na Vlašiću je organizirao Adriatic camp koji je okupio talente za košarku iz cijele Bosne i Hercegovine.

Radilo se kako Pars kaže 24 sata dnevno sa djecom, a njihov talenat nije ostao neprimjećen. Naime, Alma Alić iz Kalesije i Dajana Ibrić iz Banovića svoju košarkašku karijeru  nastavit će da grade u velikom Fenerbahceu u Turskoj.

“Drago mi je da su naša djeca prepoznata i da evo idu za Tursku. Tamo se cijeni talenat i znanje, a ove dvije djevojčice to imaju. Želim im puno sreće i uspjeha. Ja ostajem u mojim Tojšićima i BiH da nađem talente za ovaj sport i da se ta djeca pokažu na parketu”, govori za Infoplus nekadašnji reprezentativac Turske Asim Pars.

Inače Almi Alić učešće na kampu obezbjedila je kalesijska firma Lafat komerc, a prema riječima Parsa pred njom je svijetla budućnost, a kako sada stvari stoje najvjerovatnije će obući i dres nacionalnog tima Turske.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.