Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Ambasador Kraljevine Švedske boravio u Kalesiji o obećao pomoć u realizaciji određenih projekata

Načelnik Kalesije Sead Džafić susreo se danas u kabinetu sa Ambasadorom Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersom Hagelbergom, sa kojim je razgovarao o infrasrukturnim projektima za našu općinu.

„Ja sam se prije svega zahvalio Ambasadoru što su danas tu, ali također i za sve što čine za građane Bosne i Hercegovine i Kalesije. Moji saradnici su me upoznali sa tim da je Švedska i ranije realizirala neke od projekata u našoj općini, a mi smo danas predstavili projekte izgradnje kanalizacione mreže, gradske toplane ali i projekat regulacije korita rijeke Spreče“, kazao je načelnik Sead Džafić.

Ambasador Švedske u BiH čestitao je načelniku Kalesije na pobjedi na izborima kao nezavisni načelnik, te je istakao da mu je čast što je tu.

„Imali smo konstruktivan razgovor i prepoznao sam odlučnost vašeg načelnika da radi za bolju budućnost. Švedska je prisutna u BiH kako bi podržala državu, ali i građane. U velikoj mjeri mi smo danas razgovarali o podršci koju mi možemo pružiti u određenim projektima u Kalesiji, a to su projekti koje je predstavio načelnik“, kazao je Hagelberg.

Anders Hagelberg je za kraj kazao da se on vraća u Sarajevo te da će sve informacije prenijeti donatorima iz Švedske i da će se iznaći određena sredstva za pomoć Kalesiji.

Na kraju radnog sastanka načelnik Sead Džafić je Ambasadoru poklonio i knjigu o Kalesiji kako bi se oni upoznali sa svim potencijalima naše općine.

Podsjećanja radi krajem aprila našu općinu je posjetila i visoka delegacija EU u BiH na čelu sa Khaldoun Sinno,  zamjenikom šefa Delegacije EU.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...