ART CENTAR ANKATA: Nastavak rada, Školica gitare i Dramski studio u Kalesiji

Nakon pauze u radu, prouzrokovane epidemijom virusa COVID-19, sa popuštanjem restriktivnih mjera Art Centar Ankata najavljuje nastavak rada sa djecom i mladima u Kalesiji.

ŠKOLICA GITARE: UPIS DO 18.06.2021. INFORMACIJE I PRIJAVE 060/304-57-29
DRAMSKI STUDIO: UPIS NOVIH ČLANOVA U SEPTEMBRU 2021. GODINE

Art Centar Ankata je saradnju sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija ostvario 2018. godine osnivanjem Dramskog studija za djecu u Kalesiji. Na zadovoljstvo svih uključenih ova saradnja je urodila plodom, grupe u dramskom studiju su se povećavale, a zajedničkim radom uposlenika BKC-a i umjetničkih voditelja A.C.A. realizovana su dva Festivala dječijeg teatra, pozorišna revija „Pozorišni decembar“, urađena je pozorišna adaptacija Kino sale BKC-a, organizirana su izvođenja pozorišnih predstava, radionice fotografije i slikanja, a u 2020. godini pokrenuta je i Školica gitare za djecu i mlade.

Epidemija COVID-19 samo je za trenutak onemogućila rad, a saradnja između voditelja Art Centra Ankata i novog menadžmenta JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija je obnovljena, te nam najavljuju nastavak rada i upis novih članova u Školicu gitare (juni) i Dramski studio (septembar).

Školica gitare za djecu i mlade

Školica gitare je nastala kao aktivnost projekta „Mladi za umjetnost, umjetnost za mlade“ koji je realizovan 2020. godine uz finansijsku podršku Fondacije tuzlanske zajednice i WorldVision BiH. Oko 20 polaznika završilo je prvi ciklus podučavanja osnovama sviranja gitare, a sa nastavkom rada Školice ovi polaznici će imati priliku proći i kroz drugi ciklus.

Upis za nove članove Školice gitare i polaznike prvog ciklusa je otvoren danas i traje do 18.06.2021. godine. Polaznici Školice gitare mogu biti djeca i mladi do 18 godina, a prijave za upis i dodatne informacije možete izvršiti broj telefona 060/304-57-29.

Umjetnički voditelj Školice gitare je Adin Bešlagić, muzičar i edukator sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom i mladima.

Dramski studio

Dramski studio u Kalesiji osnovan 2018. godine kroz koji trenutno djeluju tri grupe i oko 30 članova. Polaznici dramskog studija su do sada nastupali na obilježavanju Dana općine Kalesija, snimili audio zapise bajki i basni, napravili dvije pozorišne predstave „Ana u zemlji kišobrana“ i „Telemanija“ koje su izveli za oko 2000 svojih vršnjaka iz osnovnih škola sa prostora Općine Kalesija, a epidemija virusa COVID-19 zaustavila je rad na nove tri predstave.

Umjetnički voditelji Dramskog studija u Kalesiji su akademski glumci Sadika Avdić, Ermin Avdić i Nermin Hodžić.

Upis novih članova u Dramski studio će se raelizovati mjesecu septembru, kada će iz Art Centra Ankata objaviti pojedinosti upisa i kontakte za zainteresovane.

Iz Art Centra Ankata se raduju novim aktivnostima i žele toplu dobrodošlicu svim novim članovima, te vas pozivaju da pratite njihov rad na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Najnovije

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Kalesiju

Delagacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem danas je boravila u Kalesiji gdje su se sastali sa načelnikom općine Seadom Džafićem.

Centralna izborna komisija predlaže mogućnost prijevremenih izbora u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH predstavila je svoje prijedloge za izmjenu Izbornog zakona BiH, između ostalog, uvođenje novih tehnologija u izborni proces,...

Jelena Trivić: Generale hvala, imamo Republiku Srpsku

Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić članica PDP-a, nakon izricanja konačne presude zločincu Ratku Mladiću oglasila se na svom facebook...

Zločincu Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora!

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, danas je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je...

Pročitajte zaključke probosanskih stranaka o zajedničkom izbornom nastupu u RS-u

Političke stranke sa sjedištem u Sarajevu su donijele nekoliko zaključaka nakon današnjeg sastanka u Banjoj Luci. Ovo je drugi sastanak u cilju...