KONTAKT
Početna Izdvojeno Bakir Izetbegović počasni građanin općine Kalesija

Bakir Izetbegović počasni građanin općine Kalesija

od redakcija

Vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija na današnjoj 12.redovnoj sjednici usvojili su Odluku da se priznanje “počasni građanin općine Kalesija” dodijeli Bakiru Izetbegoviću.

Uzimajući u obzir da je Kalesija prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, te ove godine obilježavamo 30. godišnjicu od oslobođenja Kalesije, smatramo da se titula počasnog građanina treba dodijeliti Bakiru Izetbegoviću zbog njegovog dugogodišnjeg političkog i javnog rada na očuvanju sjećanja, te zaštiti i afirmaciji tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata. Status počasnog građanina Kalesije Bakir Izetbegović je zavrijedio i svojim političkim djelovanjem usmjerenim ka ostvarivanju ravnomjernog razvoja svih dijelova Bosne i Hercegovine i stimuliranju realizacije programa podrške povratku i privrednom razvoju, koje su finansirali viši nivoi vlasti. To je značajno doprinijelo i unaprjeđenju kvaliteta života u našoj općini, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Na ovu Odluku negodovali su vijećnici iz Naroda i pravde i pojedini vijećnici iz Socijaldemokratske partije koji su glasali protiv.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.