Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Began Muhić iz SDA je novi gradonačelnik Živinica

Began Muhić iz Stranke demokratske akcije (SDA) novi je gradonačelnik Živinica, a svoju pobjedu on je lično proglasio na osnovu preliminarnih informacija iz izbornih jedinica. To je potvrdio za Klix.ba.

Prema nezvaničnim informacijama iz izbornih štabova, ali i CIK-a, Muhić ubjedljivo vodi u odnosu na ostale kandidate. Drugoplasirani je Asim Aljić, bivši član SDA koji je u utrku za gradonačelnika ušao kao nezavisni kandidat.

Naime, danas su u Živinicama održani prijevremeni izbori, a koje je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) organizirala nakon smrti gradonačelnika Samira Kamenjakovića.

U utrci za čelnika grada našlo se pet kandidata, odnosno Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP), nezavisni kandidat Asim Aljić te Began Muhić iz SDA.

Na osnovu preliminarnih rezultata koje je Muhić dobio iz izbornih jedinica, odnosno sa terena, on je večeras proglasio svoju pobjedu, koju je potvrdio i za Klix.ba.

Kako nam je kazao, na osnovu obrađenih 80 posto biračkih mjesta njemu je pripalo 60 posto glasova, što je dovoljno za objavljivanje pobjede.

Ranije nam je kazao da je čovjek s bogatim političkim i diplomatskim iskustvom koje će prenijeti i na novu poziciju.

“Živinice u posljednjih nekoliko godina bilježe značajan razvoj u pogledu privrede i svih drugih aspekata koji čine jednu modernu zajednicu. Moj program se zasniva na kontinuitetu te nastavku rasta i razvoja, uz preuzimanje svih preuzetih obaveza našeg prethodnog gradonačelnika. Sa svojim timom saradnika nastojat ću energično nastaviti progres našeg grada uz rješavanje svih izazova”, kazao je Muhić.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Inače, Muhić je do održavanja izbora obnašao privremenu funkciju gradonačelnika na koju ga je imenovalo Gradsko vijeće Živinica.

Prema trenutno dostupnim podacima Gradske izborne komisije, pravo glasa na prijevremenim izborima u Živinicama danas je ostvarilo 18.011, odnosno 33, 21 posto građana.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...