Bosna preokretom došla do pobjede nad Mramorom

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su mnogo teže nego što se očekivalo došli do pobjede nad Mramorom. Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 0:2, ali su kalesijski fudbaleri u nastavku meča napravili preokret i upisali pobjedu od 3:2.

Mramor je poveo golom Armina Kucalovića (16) koji je, nakon brzog kontranapada, dobro šutirao i pogodio mrežu Bosne.  

Prednost gostiju uvećao je Armin Žigić (38), koji je sjajnim udarcem, sa oko 20-tak metara, iskosa sa desne strane, poslao loptu pod prečku Pezića.

U nastavku susreta Bosna je preokrenula rezultat u svoju korist. Kalesijski fudbaleri su do kraja poluvremena smanjili na 1:2. Sedin Hrbat (43) je sve sam uradio i umanjio prednost Mramora. Prošao je po lijevoj strani, predriblao nekoliko gostujućih igrača, i uz dosta sreće pogodio mrežu.

Bosna je golom Mehdina Šljivića (65) stigla do poravnanja. Šljivić je „probio“ desni bok Mramora i kroz noge golmana Bosankića pogodio za 2:2.

Konačan rezultat postavio je mladi Muharem Ibrić (86) odličnim udarcem sa oko 20-tak metara. Bio je to skoro identičan pogodak kao gol Žigića iz Mramora. Ibrić je sa skoro iste pozicije, kao i Žigić,  iskosa sa desne strane, uputio snažan i veoma precizan šut, a lopta je završila u mreži gostiju za 3:2.

Ovo je drugi put u sezoni da Ibrić svojim golovima donosi pobjedu Bosni iz Kalesija. U prvom dijelu sezone pogodio je protiv Mladosti iz Malešića u pobjedi Bosne od 1:0.

Odlične prilike za domaće imao je Hrbat (56 i 83) u dva navrata. Međutim, lopta je, prilikom oba šuta, završila u naručju golmana Bosankića.

Najizgledniju priliku za Mramor imao je Armin Kucalović (49), ali je njegov dobar udarac glavom zaustavio Palislamović na gol liniji.

Nakon dužeg vremena za Bosnu su od drugog poluvremena nastupili povratnici u ekipu Safet Mujkić i Amir Palislamović, što se znatno osjetilo u igri, posebno u odbrambenom dijelu.

Stekao se dojam da su kalesijski fudbaleri upisali bodove protiv Mramora prije početka susreta. Domaći su ušli u utakmicu bez prevelikog žara i angažovanosti, a tome u prilog govori i činjenica, da osim gola Hrbata, u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac u okvir gostujućeg gola.

U narednom kolu Bosna gostuje kod Svatovca u Poljicu, a nakon će ugostiti Lokomotivu i Dinamo izvještava Radio Feral.

Najnovije

Odluka o izmjeni režima saobraćaja Hrasno Donje – Horozovina

Na osnovu člana 73. a u vezi sa članom 13. Zakona o cestama Federacije BiH (,,Službene novine      FBiH" broj 12/10 i 66/13)...

Zbog koronavirusa lokalne vlasti u FBiH izgubile 26,6 miliona KM

Zbog usporavanja ekonomskih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa prihodi lokalne razine vlasti u FBiH u prvoj polovici 2020. godine smanjeni su za 26,6...

Obilježena godišnjica bitke na Bijeljevcu i Dan MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci na...

Vlada FBiH predložila apsolutnu zabranu pušenja u kafićima i restoranima

Vlada Federacije BiH u parlamentarnu proceduru uputila je prijedlog Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana. Prema najavi ovaj...

Krizni štab predlaže ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktuelnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.