KONTAKT
Početna Izdvojeno Čestitka za 9.maj Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan zlatnih ljiljana

Čestitka za 9.maj Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan zlatnih ljiljana

od redakcija

U povodu 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, Dana zlatnih ljiljana i Dana logoraša, općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić upućuju čestitku.

Hrabri borci Narodno oslobodilačkog rata u periodu od 1941. do 1945. godine uspjeli su na ovim prostorima pobijediti fašizam i neprijateljima nanijeti poraz. Isto tako hrabri sinovi Armije Republike BiH su od 1992. do 1995.godine na ovim prostorima upisivali pobjede nad fašistima, srbočetničkim jedinicama i lokalnim pripadnicima SDS-a koji su sa puškama u ruci krenuli u rušenje države BiH. Za hrabrost koju su pokazali pripadnici Armije nagrađeni su najvećim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“.

Ovim putem svim učesnicima NOR-a upućujemo iskrene čestitke za 9.maj Dan pobjede nad fašizmom, kao i čestitke najhrabrijim sinovima domovine BiH “Zlatnim ljiljanima” koji proslavljaju svoj dan.

Svima onima koji su prošli torture četničkih i neprijateljskih logora, želimo puno zdravlja i porodične sreće. Također ih molimo da sve ono što su preživili u logorima ispričaju mlađim genracijama ili svojim najbližim kako bi se pričala i prepričavala istinita priča o torturama, mučenjima i ubistvima u logorima širom BiH.

Zajedničkim snagama smo uspjeli da pobijedimo fašizam u Drugom svjetskom ratu, pobjedili smo fašizam i tokom agresije na jedinu nam domovinu BiH, a pobjedićemo i sve druge fašiste koji žele lose našoj državi.

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući OV Damir Džafić

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.